Ponedjeljak, 21. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Njemačka: Hrvat ‘operisao’ po autosalonima – uzimao auta za testnu vožnju i nije ih vraćao

Preuzmite sliku

U autosalonu u Eisenachu u njemačkoj saveznoj državi Thüringen, 26. marta 2021., hrvatski državljanin za testnu vožnju posudio je VW T 6 vrijedan više desetaka hiljada eura, ali ga nikada nije vratio.

Ispostavilo se da su lični dokumenti koje je prevarant predočio krivotvorini, a registrovani lični podaci su u potpunosti bili izmišljeni.

Istrage policije u početku nisu dovele do otkrivanja vozila ili počinitelja, ali u međuvremenu se dogodilo još nekoliko sličnih krađa u drugim saveznim državama. I u drugim saveznim državama vozila su dobivena prevarom.

Zahvaljujući intenzivnoj saradnji policije, počinitelj je konačno uhapšen u saveznoj državi Sjevernoj Rajni-Vestfaliji. U ovom je slučaju pokušao prodati jedno od pronevjerenih vozila.

Policija je saopćila da je riječ je o 29-godišnjem hrvatskom državljaninu koji se u međuvremenu nalazi u pritvoru. Daljnje istrage rezultirale su zapljenom vozila uzetog na prevaru u Eisenachu (vrijednost oko 50.000 EUR). Istraga je još uvijek u toku, piše Fenix-magazin.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,