Četvrtak, 29. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Njemačka: Bušilicama ‘upali’ u trezor i ukrali 6,5 miliona eura

Preuzmite sliku

Policija u zapadnonjemačkom gradu Emmerichu na Rajni traga za počiniteljima koji su početkom mjeseca iz zgrade Carinske uprave ukrali 6,5 miliona eura, objavljeno je u srijedu.

Kako je saopćila policija, prema dosadašnjim saznanjima skupina provalnika specijalnim bušilicama je prodrla u trezor Carinske uprave u Emmerichu na Rajni, koji se nalazi u blizini njemačko-nizozemske granice.

Svjedoci su u nedjelju 1. novembra u ranim jutarnjim satima začuli zvuk bušilice te kasnije primijetili grupu muškaraca odjevenih u crno kako u kombi lokalnih registarskih oznaka ukrcavaju torbe u kojima se vjerojatno nalazio ukradeni novac.

Jedan od prolaznika je fotografirao osobu koja se u to vrijeme nalazila ispred zgrade Carinske uprave, što sada koristi policija u potrazi za počiniteljima. Istražitelji polaze od pretpostavke da su počinitelji dobivali informacije iz redova djelatnika carine ili policije.

  • “Moja prva pomisao je bila: provalnici su bili dobro informisani. Sada provjeravamo ko je tačno znao da se u trezoru nalazi tolika količina novca”, rekao je viši državni tužilac GuenterNeifer.

    On je dodao kako je čitava akcija izvedena “izuzetno profesionalno”. Policija Sjeverne Rajne-Vestfalije nudi 100.000 eura nagrade za hvatanje pljačkaša.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

       
    Ključne riječi: , , ,