Srijeda, 28. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Nevjerovatan snimak: Pogledajte kako je Azov iz zasjede uništio ruski konvoj u Mariupolju

Preuzmite sliku

Ukrajinsku zasjedu snimio je dron, a na snimku se vidi ruski konvoj od šest vozila koji se kreće Metallurgist avenijom prema jugu Mariupolja

Borci Azova objavili su u ponedjeljak snimku iz Mariupolja u kojem su iz zasjede napali i uništili ruski konvoj u gradu. CNN je danas locirao mjesto događaja i potvrdio autentičnost snimka, samo nije poznato u koliko se sati dogodio napad.

Video pogledajte OVDJE.

Ukrajinsku zasjedu snimio je dron, a na snimku se vidi ruski konvoj od šest vozila koji se kreće Metallurgist avenijom prema jugu Mariupolja.

Konvoj skreće s ceste na pločnik te kako se dron primiče vidi se devet ukrajinskih trupa koje se približavaju konvoju. Snimak staje u trenutku kada vojnici pucaju na vozila.

U idućem kadru, barem tri od šest vozila su u plamen, a na na njima simbol Z mogao se jasno iščitati simbol Z na barem dva vozila.

Ranije je ukrajinsko ministarstvo obrane objavilo da je situacija u Mariupolju, luci na Azovskom moru koja je pod opsadom ruskih snaga, ekstremno teška, no da se grad još brani.

Glasnogovornik Oleksandr Motuzyanyk također je rekao da su se bombardiranja ruskih vojnih zrakoplova u posljednje vrijeme povećala za više od 50 posto.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,