Srijeda, 28. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Nesuđeni bh. reprezentativac osumnjičen za prodaju više od 300 kg droge, sada je iza rešetaka

Preuzmite sliku

Mustafa Kučuković, danas penzionisani fudbaler, se prije 15-ak godina povezivao s reprezentacijom Bosne i Hercegovine. 

Njemački mediji prenose vijest kako je Kučuković uhapšen zbog trgovine ogromne količine droge zajedno sa svojim partnerom.

Bivši napadač HSV-a je osumnjičen da je zajedno sa svojim partnerom u aprilu i maju 2020. godine prodao 230 kilograma marihuane, oko 30 kilograma hašiša i 50 kilograma kokaina.

 • Kučuković je već u zatvoru, a hapšenja su izvršena u Hamburgu i Gelzerkirhenu.

  On se fudbalskom svijetu predstavio igrajući za HSV u kojeg je stigao isključio radi Sergeja Barbareza kako je svojevremeno govorio za njemačke medije.

  “Zašto sam došao baš u HSV? Zbog Sergeja Barbareza. Nekoliko puta sam razgovarao sa njim, rekao mi je da će mi pomoći, a on mi je uostalom i veliki uzor”, govorio je on tada.

 • Bio je izuzetno telentovan napadač, željeli su ga razni evropski klubovi, međutim odlučio se za HSV. Nastupao je i za omladinske selekcije Njemačke.

  Kučuković je nastupao u istoj generaciji sa Manuelom Neuerom, Samijem Khedierom, Matsom Hummelsom. Igračima koji su 2014. godine postali prvaci svijeta.

 • Karijera mu je nizbrodo krenula prije desetak godina kada je počeo mijenjati klubove kao na traci. Od fudbala se oprostio 2017. godine. (SportSport.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

     
  Ključne riječi: , , ,