Subota, 1. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Nedostatak osoblja: British Airways će otkazati hiljade letova

Preuzmite sliku

Britanska aviokompanija British Airways je u ponedjeljak najavila otkazivanje hiljade letova na aerodromu Heathrow zbog kontinuiranog nedostatka osoblja i logističkih problema.

Aviokompanija će izvršiti do 10.000 letova do i sa najvećeg i najprometnijeg aerodroma u Velikoj Britaniji do kraja marta iduće godine jer se bori s nedostatkom osoblja koji je pogodio avio industriju nakon pandemije koronavirusa.

“Iako će velika većina naših kupaca putovati prema planu i mi štitimo ključne destinacije za odmor, moraćemo napraviti još neka otkazivanja do kraja oktobra”, navodi se u saopštenju British Airwaysa.

Do 29. oktobra biće otkazano više od 600 povratnih letova, dok će broj letova do kraja marta iduće godine biti smanjen za osam posto.

Tokom pandemije koronavirusa i kasnijih zatvaranja, hiljade radnika na aerodromima širom Velike Britanije otpušteno je zbog skorog kolapsa avio industrije.

Međutim, od povratka letova prošle godine, Heathrow i brojni međunarodni aerodromi su se borili da zadrže adekvatan broj osoblja kako bi se prilagodili rastućem protoku putnika, što je dovelo do masovnih redova i haosa. (AA)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,