Petak, 27. Maja 2022.
Tuzlanski.ba logo

Nakon Španije, turski vojni avion dostavio pomoć i u Italiju

Preuzmite sliku

Ministarstvo odbrane Republike Turske saopćilo je da je avion turske vojske danas dostavio pomoć Italiji koja je najteže pogođena zemlja pandemijom COVID-19, javlja Anadolu Agency (AA).

Transportni avion Turskih oružanih snaga jutros je prvo sletio u Madrid i dostavio pomoć koju je Turska poslala toj zemlji za potrebe borbe protiv širenja koronavirusa.

“Avion je poletio iz Madrida i upravo je sletio na aerodrom u Rimu“, navodi se u saopćenju resornog turskog ministarstva.

Kontingenti pomoći koje je Turska tako dostavila Španiji i Italiji sadrže maske, dezinfekcijska sredstva, zaštitna odijela i drugu medicinsku opremu.

Koronavirus se krajem prošle godine pojavio u kineskom gradu Wuhanu, a potom se proirio u najmanje 180 država i teritorija. Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) je 11. marta proglasila globalnu pandemiju COVID-19.

Prema podacima američkog univerziteta “Johns Hopkins“ u svijetu je koronavirusom zaraženo više od 885.600 ljudi. Od posljedica zaraze umrlo je 44.200 oboljelih, a izliječeno je više 185.400 zaraženih.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , , ,