Ponedjeljak, 18. Januara 2021.
Tuzlanski.ba logo

Nakon dramatične potjere gliserima uhapšena banda krijumčara droge

Preuzmite sliku

Banda krijumčara droge uhapšena je nakon dramatične potjere gliserima u Sredozemnom moru i zaplijenjene su dvije tone hašiša koje su pokušali da bace, saopštila je danas španska policija.

Na video snimku koji je prošle nedelje snimio policijski helikopter tokom petosatne potjere vidi se kako maskirani krijumčari fotografišu i mašu policajcima.

Pet članova bande je kasnije uhapšeno nakon što je njihov gliser presreo carinski patrolni čamac u blizini obale kod Kartahene, na jugoistoku Španije.

Policija je zaplijenila dvije tone hašiša skrivenih u 66 paketa koje je banda namjeravala da prokrijumčari iz Maroka u Valensiju u Španiji.

Potjera je započela kada je policijski helikopter uočio 14-metarski gliser, koji je imao dva motora od 300 konjskih snaga, pored obale Kartahene natovaren balama droge.

“Agenti policije i carine, u kombinovanoj operaciji, priveli su pet članova koji su bili u čamcu sa drogom nakon potjere na otvorenom moru tokom koje su pokušali da bace drogu”, saopštila je policija. (Agencije)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,