Ponedjeljak, 3. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Najpodrobnije portretiranje Vladimira Putina koje je ikada omogućeno nekoj osobi sa Zapada

Preuzmite sliku

Osvajaču Oscara, redatelju Oliveru Stoneu, odobren je jedinstven pristup predsjedniku Rusije Vladimiru Putinu te ga je tokom dvije godine intervjuirao petnaestak puta, s time da nije bilo teme o kojoj se nije smjelo razgovarati.

Fascinantna četverodijelna dokumentarna serija daje nam intiman uvid u Putinov privatan i poslovni život, od njegovog djetinjstva pod komunizmom, uspona na mjesto predsjednika, njegovih odnosa s četiri američka predsjednika, do zanimljivih pogleda na odnose između SAD-a i Rusije.

Serija je najpodrobnije portretiranje Vladimira Putina koje je ikada omogućeno nekoj osobi sa Zapada.

Kada je počeo rusko-ukrajinski rat, nagrađivani američki redatelj Oliver Stone objavio je kako se protiv Vladimira Putina vodi medijski rat, prozvavši zapadne medije za “histeriju”.

U međuvremenu je na svom Facebook profilu objavio tekst u kojem nabraja devet ključnih Putinovih grešaka u ratu u Ukrajini. Uz opasku kako i SAD na savjesti ima mnogo ratova, Stone je rekao kako Rusija ipak nije trebala napasti Ukrajinu.

Smatra kako je prva Putinova pogreška što je podcijenio ukrajinske obrambene mogućnosti, a druga je što je precijenio snagu ruske vojske. Zatim, navodi, Putin je debelo podcijenio reakciju Europe i NATO-a, objašnjavajući kako se čak i neutralna Švicarska priključila otporu invaziji, što Rusiju čini izoliranijom no ikad.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje