Ponedjeljak, 15. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Moskva odbacuje stereotipe o “ruskom tragu” u neredima u Beogradu

Preuzmite sliku

Saopštenja o navodnom “ruskom tragu” u neredima u Beogradu su dezinformacije koje imaju za cilj da se baci sjenka na rusko-srpsko partnerstvo, saopštilo je večeras Ministarstvo inostranih poslova Rusije.

“U nekim elektronskim medijima pojavili su se izvještaji o navodnom ‘ruskom tragu’ u neredima u prestonici Srbije koji su održani 7. i 8. jula. Očigledno, autori ove dezinformacije žele da ostanu u skladu sa poznatim stereotipima njihovih sponzora kojima se svuda priviđa ‘ruka Moskve’. Radi se o nekvalitetnoj ‘narudžbini’ koja ima za cilj da se baci sjenka na rusko-srpsko partnerstvo”, prenosi agencija TASS navode MSP Rusije.

Rusija se nada da će u Srbiji nasilje biti zaustavljeno i da će što je prije moguće biti uspostavljeni red i zakon, saopštilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

“Očekujemo da će što prije biti prekinuto nasilje, uspostavljeni red i stabilnost u prijateljskoj Srbiji, kao i da će biti uspostavljena društveno-politička diskusija po svim važnim pitanjima koji stoje pred državom”, rečeno je u MSP Rusije. (Tanjug)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,