Četvrtak, 16. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Mladići spasili djevojčicu koja se zbog igre “Plavi kit” bacila u rijeku (VIDEO)

Preuzmite sliku

Trojica mladića u Rusiji rizikovali su život da iz planinske rijeke spasu petnaestogodišnju djevojčicu koja se bacila u bujicu da ispuni izazov u igri sa društvenih mreža „Plavi kit“, prenosi Russia Today.

Incident se dogodio još u subotu u Republici Kabardino-Balkaria na ruskom Kavkazu, objavili su lokalni mediji. Video snimak prikazuje kako tri prijatelja primjećuju djevojčicu koja se spušta u rijeku na suprotnoj obali i pozivaju je da to ne učini.

Djevojčica je ignorirala pozive i zaronila u rijeku. Potom su oni krenuli za njom i dovukli je do obale. Kasnije je ispričala kako je to bio izazov u igri koja je pokrenula seriju samoubistava tinejdžera u Rusiju.

Kada su je pitali da li je znala da je to može odvesti u smrt, djevojčica je rekla da jeste i smijala se. Uključila se u igru, kako je navela, zašto što je “cool” i puna adrenalina. Policija je pokrenula istragu.

Kontroverzna igra izazova “Plavi kit” došla je na naslovnice svjetskih medija nakon što je ruska Novaya Gazeta objavila da je najmanje 130 tinejdžera u Rusiji bilo pozvano da izvrši samoubistvo u zatvorenim grupama na društvenim mrežama.

Tinejdžere kontaktira administrator i postavlja im različite opasne izazove tokom 50 dana, najavljujući da će sve završiti samoubistvom. Učesnici na internetu objavljuju dokaze da su ispunili izazove, slike ili video snimke. Igra “Plavi kit” povezana je, kako je već utvrđeno, sa nekoliko samoubistava u Rusiji. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,