Petak, 21. Januara 2022.
Tuzlanski.ba logo

Mladić porijeklom iz BiH planirao u novogodišnjoj noći napad na policijsku stanicu u Linzu

Preuzmite sliku

Austrijska policija spriječila je napad planiran u novogodišnjoj noći na policijsku stanicu u Linzu.

Jedan 20-godišnjak, porijeklom iz BiH, nezadovoljan korona mjerama, planirao je baciti Molotovljev koktel na policijsku postaju u Ebelsbergu u Linzu, i potaknuti druge na napad.

Osumnjičeni je, inače, navodni vođa grupe koja je izvršila napad na policijsku patrolu sredinom novembra, pišu bh. mediji.

Tada su napadači, kako se naveli, planirali i policajca politi benzinom i zapaliti. “Policajci su sve češće meta napada protivnika covid mjera”, istaknuo je ministar unutarnjih poslova Gerhard Karner najavivši da će se protiv toga boriti svim raspoloživim sredstvima.

Policija je istaknula da je 20-godišnji austrijanac bh. porijekla vođa grupe koja je proteklih sedmica u Linzu bacala pirotehnička sredstva, remetila red i mir time provocirajući djelovanje policije.

Tim akcijama se ta grupa hvalila na društvenim mrežama. Tokom saslušanja dvojice osumnjičenih maloljetnika, nakon paljenja policijske patrole, policija je došla do saznanja da su planirali zapaliti i policajca, a sada i da je bio planiran napad na policijsku postaju u novogodišnjoj noći, prenosi Fenix-magazin.

Austrijanac bh. porijekla je, potom, uhapšen pred Božić i on se nalazi u istražnom zatvoru, i brani se šutnjom.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , , ,