Subota, 3. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Mjere prevencije u Amsterdamu: Konobari sa vizirima

Preuzmite sliku

Mnoge zemlje u svijetu ublažavaju mjere poduzete u cilju sprečavanja širenja nove vrste koronavirusa.

Otvaraju se kafići, restorani, frizerski saloni i druge uslužne djelatnosti koje su bile zatvorene oko dva mjeseca. Uz otvaranje objekata dolaze i mjere zaštite koje propisuju vlade i koje su različite od zemlje do zemlje.

U Amsterdamu u jednom restoranu konobari koji nose vizire i rukavice poslužuju goste, javlja Anadolu Agency (AA).

Naime, izvan zatvorenog dijela restorana napravljena je staklena bašta, nekoliko manjih staklenih objekata, u kojima mogu sjediti maksimalno tri osobe.

Međutim, na fotografijama fotoreportera AA vidimo da su se građani Amsterdama većinom odlučili da ipak u stakleniku sjede samo dvije osobe.

Holandske osnovne škole otvorene su u ponedjeljak nakon pauze od dva mjeseca zbog restriktivnih mjera uvedenih u cilju sprečavanja širenja novog koronavirusa.

Školama, bibliotekama i radnjama, poput frizerskih salona, u ponedjeljak je dozvoljeno ponovno otvaranje, pod uslovom da preduzmu mjere za provođenje socijalne distance. Neki frizerski saloni otvorili su vrata u ponoć kako bi dočekali očajne mušterije.

U Holandiji je do sada potvrđeno više od 42.000 slučajeva zaraze koronavirusom, a od posljedica je preminulo više od 5.450 ljudi.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje