Ponedjeljak, 14. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Migrant u Njemačkoj pušten 12 dana nakon što je silovao djevojčicu, ponovio je zločin

Preuzmite sliku

Afganistanski migrant koji je silovao 11-godišnju djevojčicu iz pritvora je pušten nakon 12 dana. Nakon toga je silovao 13-godišnjakinju. 

Zubyr S. (23) prvi je put uhapšen u junu, ali je pušten manje od dvije sedmice nakon što su vlasti utvrdile da nema dokaza za ponovno počinjenje zločina.

Međutim, prošloga petka je u Dortmundu navodno namamio 13-godišnju djevojčicu u hodnik i silovao je. Uhapšen je nakon što ga je djevojčica opisala policiji.

Tužitelj Boerge Klepping rekao je za Bild da su zločini “slične prirode”.

Kaže kako je osumnjičeni pušten iz pritvora 3. jula nakon što su vlasti presudile da nema opasnosti da će zločin počiniti ponovno ili pokušati pobjeći.

Istraga u toku

Muškarac je već bio osuđivan, ali zbog zloupotrebe droga i utaje poreza. Međutim, smatrali su ga za pojedinca niskog rizika jer je imao stalnu adresu i u njegovom dosijeu nije bilo seksualnih zločina.

Trenutno se opet nalazi u pritvoru, a istraga je u toku.

Joachim Stamp, ministar zadužen za izbjeglice i njihovu integraciju u Sjevernoj Rajni-Vestfaliji, zatražio je deportaciju osumnjičenog u slučaju da ga proglase krivim.

“Ovaj zločinac mora biti ne samo osuđen već nakon zatvora i deportiran ravno u Afganistan”, rekao je.

Drugi političari zatražili su pooštravanje zakona kako bi se silovatelji mogli lakše zadržavati u pritvoru dok se protiv njih vodi istraga.

Protuimigrantska stranka AfD nazvala je slučaj “pravosudnim skandalom” i pokazala prstom na izbjegličku politiku kancelarke Angele Merkel. (index.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,