Ponedjeljak, 6. Jula 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Međunarodna policijska akcija: Na jahti “Amseterdamer” zaplijenjeno više od tone kokaina vrijednosti 44 milona eura

U zajedničkoj akciji Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, policija Kraljevine Španije i Republike Hrvatske, zaplijenjena je 1,1 tona kokaina, što je jedna od najvećih zaplena te droge u posljednjih nekoliko godina, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović.

Na jahti ‘Amsterdamer’, u španskim teritorijalnim vodama, u specijalno pravljenim bunkerima pronađena je 1,1 tona kokaina, koji je prevožen iz Južne Amerike prema zapadnoj Evropi”, objasnio je srbijanski ministar policije, navodi se iz MUP-a Srbije.

Prema njegovim riječima, ovo je bila jedna od najvećih zajedničkih akcija tri policije koja je usmjerena na sprečavanje šverca velikih količna droge, koje se iz Južne Amerike dopremaju prema Evropi.

U međunarodnoj akciji, kako je rekao Stefanović, uhapšene su tri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su na jahti “Amseterdamer” krijumčarile kokain.

Jedna od uhapšenih osoba je državljanin Srbije, a druge dvije osobe državljani su Republike Hrvatske.

Kako je predočeno, sve aktivnosti policije Srbije preduzimane su u koordinaciji i saradnji s Tužilaštvom za organizovani kriminal.

Zaplijenjeni kokain je izuzetno visokog kvaliteta i čistoće, njegova vrijednost se procjenjuje na 44 milona eura.

U okviru ove akcije, istoga dana u Valensiji uhapšeno je više osoba pripadnika te organizovane kriminalne grupe.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , , ,