Subota, 3. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Medicinska sestra postala senzacija na društvenim mrežama

Preuzmite sliku

Medicinska sestra u bolnici u Tuli u Rusiji postala je senzacija na društvenim mrežama nakon što se na poslu pojavila noseći na sebi zaštitnu masku, rukavice i prozirno odijelo, a ispod njega – samo donji veš.

Njena fotografija u donjem vešu ispod prozirnog zaštitnog odijela postala je viralna na društvenim mrežama nakon što ju je uslikao i objavio jedan od pacijenata bolnice, koji dodaje da se njegovi cimeri iz sobe nisu žalili na neuobičajan stajling medicinske sestre.

Medicinska sestra navodno nije bila svjesna da se zaštitno odijelo providi. Bolnica je protiv nje pokrenula disciplinski postupak, dok se ona pravdala time da joj je bilo prevruće da se obuče. Kako je dodala, zbog rizika od širenja korona virusa u bolnici ne rade klime.

Njeni nadređeni su najprije rekli da je ispod zaštitnog odijela nosila donji veš, pa su se potom korigovali da je ipak to bio “kupaću kostim”, navodi Daily Mail.

Iako se muški pacijenti nisu bunili, pojedini su priznali da im je bilo “malo neprijatno”.

Bilo je poruka podrške na društvenim mrežama.

“Bravo, djevojko! Bar si podigla raspoloženje pacijentima”, glasi jedan od komentara, dok su su pojedini stali u njenu odbranu.

“Svi su ustali protiv ove djevojke, a treba protiv uprave bolnice da shvati da ljekarima i sestratama nije lako da rade u svoj toj opremi, a klime ne rade”.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje