Srijeda, 20. Oktobra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Maskirani pljačkaši opljačkali hotel u Parizu u kojem boravi i Messi sa porodicom

Preuzmite sliku

Maskirani pljačkaši ukrali su novac i nakit velike vrijednosti prilikom upada u hotel u Parizu, u kome živi fudbaler PSG-a Lionel Messi.

Pljačkaši su ušli u hotel spuštajući se sa krova, sa spoljne strane zgrade, prenio je “Daily Mail”.

U hotel su se probili preko otvorene terase, jedan sprat iznad apartmana gdje živi proslavljeni argentinski fudbaler, gdje dan košta oko 20.000 eura.

Opljačkane su četiri sobe samo nekoliko nedjelja nakon što je Messi mahao navijačima sa terase svog luksuznog doma, prenio je “The Sun”.

Nadzorne kamere pokazuju dvojicu maskiranih muškaraca kako se spuštaju na terasu na šestom spratu u srijedu uveče, 22. septembra.

Te noći, PSG je gostovao u Mecu, na sjeveroistoku Francuske, ali je Messi ostao u apartmanu zbog povrede.

Hotel je nakon krađe pojačao osiguranje, a jedna od žrtava rekla je da joj je nestala ogrlica vrijedna 3.500 eura, minđuše od 600 eura i 2.500 eura u kesu.

“Platiti bogastvo za luksuzno i sigurno mjesto te doživjeti da neko uđe u vašu sobu je veoma uznemirujuće. Policija nam je rekla da je vidjela dvojicu muškaraca na krovu s torbama, snimile su ih sigurnosne kamere, ali nisu identifikovani. Također, učestvovala su još trojica pljačkaša, prijavljene su još neke pljačke”, rekla je žena koja je ostala bez ogrlice, naušnica i novca. (Agencije)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,