Nedjelja, 17. Januara 2021.
Tuzlanski.ba logo

Martina Mlinarević: Fotografija iz Srebrenice u centralnoj zgradi Mercedesa

Preuzmite sliku

Martina Milinarević, ambasadorica Bosne i Hercegovine u Češkoj Republici susrela se sa Wolfgangom Karlom Bremmom, generalnim direktorom kompanije Mercedes Benz. Ona mu je tom prilikom darovala fotografiju materijala pronađenih u devastiranoj fabrici Feros Srebrenica.

“U sklopu dana komemoracije 25.godišnjice Srebrenice u Češkoj Republici, uručili smo mu ovu sliku kao simbol vrijednih i umnih ljudi Bosne i Hercegovine prije rata, simbol izdržljivih i hrabrih heroja tijekom rata, i kao zalog za novu budućnost suradnje sa mladim, uspješnim kadrovima i tvornicama naše zemlje i naše privrede. Gospodin Bremm bio je iskreno dirnut i obradovan, a na poseban način jer mu je danas rođendan, da to nismo ni znali”, napisala je Mlinarević na svom Facebooku.

“Fotografiju sam dobila od Bekira i Valentine iz Srebrenice, a s dirljivo ručno napisanom Mercedes ‘folderu’, danas je zatvorila krug svog putovanja i visi u centralnoj zgradi Mercedesa”, pojasnila je Mlinarević.

Ona je sa Bremmom razgovarala o BiH i mogućnostima saradnje. Inače, firma Feros Srebrenica je nekadašnji industrijski gigant koji je proizvodio kočione pločice za automobilsku industriju. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje