Utorak, 22. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Ledena dvorana u Madridu pretvorena u mrtvačnicu

Preuzmite sliku

Ledena dvorana u Madridu promijenila je namjenu i sada se koristi kao mrtvačnica s obzirom na nagli porast smrtnih slučajeva od posljedica zaraze korona virusom u glavnom španskom gradu, prenosi Anadolu Agency (AA).

Snage sigurnosti bile su raspoređene u utorak ispred kompleksa Palacio de Hielo u sjeveroistočnom madridskom predgrađu, kada su pogrebni kombiji stigli i ušli u podzemno parkiralište objekta.

Gradske vlasti Madrida prihvatile su ponudu ledene dvorane da koriste 1.800 kvadratnih metara nakon što je gradska pogrebna služba objavila da više neće prihvatati tijela preminulih od COVID-19, dok ih ne snabdiju zaštitnom opremom i neophodnim materijalima.

Madrid je jedna od najteže pogođenih španskih regija pandemijom korona virusa sa gotovo 1.300 smrtnih slučajeva, što je više od polovine umrlih u Španiji.

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) 11. marta je zbog širenja korona virusa proglasila “globalnu pandemiju”. Također, WHO je Evropu proglasio novim epicentrom pandemije korona virusa, koji se prvi put pojavio krajem prošle godine u kineskom gradu Wuhanu.

Od COVID-19 u svijetu je umrlo više od 16.500 ljudi, a potvrđeno je preko 380.000 slučajeva zaraze korona virusom u gotovo 190 zemalja, govore podaci američkog Univerziteta Johns Hopkins.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,