Srijeda, 22. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Le Pen: Ako budem izabrana za predsjednicu Francuske i ja ću raspisati sličan referendum kao u Velikoj Britaniji

Preuzmite sliku

Predsjednik Francuske Francois Hollande nakon izlaska Velike Britanije iz Evropske unije, Brexit, sastao se sa opozicionim liderima među kojima se nalazi i liderka Nacionalnog fronta Marinee Le Pen, javlja Anadolu Agency (AA).

Hollande se sastao sa predsjednikom Socijalističke partije (PS) Jean-Christopheom Cambadelisom, predsjednikom Republikanske partije (LR) i bivšim predsjednikom Francuske Nicolasem Sarkozyjem, te liderom Ljevičarske partije (PG) Jean-Lucom Melanchonom.

Francuski predsjednik se sa svima zasebno sastao i razmijenio mišljenja o Brexitu.

Le Pene je nakon sastanka izjavila kako ukoliko bude pobijedila na predsjedničkim izborima koji će se održati sljedeće godine, da će raspisati slično glasanje.

Ukoliko budem izabrana za predsjednicu u roku od šest mjeseci i ja ću raspisati referendum”, najavila je Le Pen, koja smatra da je nakon rezultata referenduma održanog 23. juna, došao red na Francusku da napusti Evropsku uniju.

Hollande se danas sastao i sa generalnim sekretarom Ujedinjenih nacija (UN) Ban Ki-moonom kao i premijerom Italije Matteom Renzijem, a u ponedjeljak će otputovati u Berlin kako bi se sastao sa njemačkom kancelarkom Angelom Merkel.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,