Ponedjeljak, 23. Maja 2022.
Tuzlanski.ba logo

Lavrov upozorava: Postoji prijetnja trećeg svjetskog rata i nuklearnog rata

Preuzmite sliku

Optužio je ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog – nekadašnjeg glumca – da se “pretvara” da pregovara.

Rusija nastoji ukloniti prijetnju nuklearnog rata, rekao je ruski šef diplomacije Sergej Lavrov u intervjuu u ponedjeljak navečer i upozorio da je prijetnja trećeg svjetskog rata “ozbiljna” i “stvarna”.

Rusija nastoji ukloniti prijetnju nuklearnog rata uprkos “velikim rizicima u ovome trenutku”, rekao je  Lavrov za rusku državnu televiziju. “Ne želim da se ti rizici umjetno povećavaju. Mnogi bi to htjeli”, rekao je.

U kontekstu napetosti bez presedana između Rusije i Zapad zbog ruske ofenzive na Ukrajinu, Lavrov je upozorio na “stvarnu” opasnost od trećeg svjetskog rata, prenosi agencija France presse.

“Opasnost je ozbiljna, stvarna. I ne smijemo je podcijeniti”, rekao je ruski ministar vanjskih poslova, prenosi agencija Interfax.

Moskva će nastaviti mirovne pregovore s Kijevom i sukob će završiti sporazumom no njegov sadržaj će ovisiti o vojnoj situaciji.

“Dobra volja ima svoje granice. Ako nije obostrana, ne pridonosi pregovaračkom procesu”, rekao je kako prenose ruske agencije.

Optužio je ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog – nekadašnjeg glumca – da se “pretvara” da pregovara.

“On je dobar glumac (…), ako pažljivo gledate i čitate šta govori, uočit ćete hiljadu proturječja”, ustvrdio je šef ruske diplomacije.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,