Nedjelja, 26. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Lavina zatrpala skijalište u Rusiji: Poginulo troje ljudi, među njima 18-mjesečno dijete

Preuzmite sliku

Prema posljednjim informacijama, u lavini koja je jučer navečer zatrpala skijalište Gora Otdelnaja, pokraj grada Norilska, poginule su najmanje tri osobe, a spasioci još uvijek tragaju za nestalima.

Više od 200 ljudi nastavlja potragu na -23 stepena Celzijusa. Zatrpano je šest kuća, s time da su tri u potpunosti uništene, piše Siberiantimes.

Četveročlana porodica – direktor lokalne žičare, njegova supruga i dvoje djece – nalazili su se u jednoj od kuća. Više od 200 ljudi, spasilaca i volontera, pohrlilo je na mjesto događaja te je cijelu noć tražilo stradale.

Poginulo 18-mjesečno dijete

15-godišnji Makar Popov, najstarije dijete para, spašen je tokom noći i prebačen u bolnicu te se nalazi u teškom stanju. Tinejdžer je bio promrznut i zadobio je više prijeloma.

Spasioci su našli tijela ženske osobe za koju se smatra da je Makarova majka te 18-mjesečnog djeteta.

Volonter Maksim Innikhov je kazao kako su pronašli razrušene dijelove kuće u kojoj je boravila četveročlana porodica, direktor žičare Vlad Popov, njegova supruga i djeca.

  • “Ispod snijega se čuje zvuk mobitela. Spasioci pokušavaju dokučiti od kuda tačno dolazi.

    Došao sam pomoći čim sam čuo lavinu. Naša kuća je na istom području, ali se lavina zaustavila na pet metara od naših vrata”, dodao je. (Index.hr)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,