Srijeda, 20. Oktobra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Konzul BiH u Istanbulu: Među stradalima nema državljana BiH

Preuzmite sliku

Među stradalim osobama u terorističkom napadu na aerodomu Ataturk u Istanbulu nema državljana Bosne i Hercegovine potvrdio je za Anadolu Agency (AA) Adi Durmić konzul u Generalnom konzulatu BiH u Istanbulu.

On je istakao da je avion Turkish Airlinesa TK1206 koji je u 12.10 trebao sletjeti na Međunarodni aerodrom Ataturk preusmjeren i da je prije 20-ak minuta sletio na Međunarodni aeorodrom u Izmiru.

U kontaktu smo sa civilnom avijacijom Republike Turske. Putnici u avionu koji su doletjeli iz Sarajeva biće tu zadržani jedan određeni period dok se ne stvore uslovi za njihovo sigurno prebacivanje u Istanbul. Generalni konzulat BiH u Istanbulu otvorio je linije za hitne pozive građana i odgovaramo na sve upite i zahtjeve za pomoć. U narednih sat vremena otići ćemo na lice mjesta, na Međunarodni aeorodom Ataturk u Istanbulu kako bismo dobili vuše informacija, iako prema onome što smo se raspitali iz više izvora među stradalima nema državljana Bosne i Hercegovine“, rekao je Durmić.

On je rekao da je Generalni konzulat BiH u Istanbulu u stalnoj komunilkaciji sa Uredom guvernera u istanbulu te da se prema njihovim informacijama broj stradalih u terorističkom aktu stalno povećava.

Kazao je da su se desile tri eksplozije te da im je to potvrdila zvanična turska vlast, u okviru kojih je čak 30-ak osoba poginulo, a 60 ranjeno.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,