Subota, 7. Decembar 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Kombi sa drogom od 200 miliona dolara zabio se u policijski automobil

Australska policija ‘obavila’ je jednu od najlakših zapljena droge kada se kombi s paketima metamfetamina vrijednosti veće od 200 miliona dolara zabio u dva policijska patrolna vozila parkirana ispred policijske stanice u Sydneyju.

“Bila je to jedna od najlakših zapljena droga u Novome Južnom Walesu koju smo ikada dosad izveli”, rekao je u utorak novinarima glasnogovornik sydneyske policije Glyn Baker.

“Ovaj je čovjek morao imati iznimno loš dan. Udariti u policijski automobil s tolikom količinom droge u privatnom automobilu nečuveno je, mislim da je riječ o vrlo lošem spletu okolnosti”, kazao je.

Nesreća se dogodila u ponedjeljak ispred policijske postaje Eastwood u sjeverozapadnom dijelu Sydneyja. Sat vremena kasnije policajac je zaustavio kombi u obližnjem predgrađu Ryde, prenosi N1.

“U vozilu je otkriveno 13 kutija s 273 kilograma metamfetamina vrijednosti veće od 200 miliona dolara”, stoji u priopćenju policije te se dodaje da niko nije povrijeđen.

Dvadesetosmogodišnjeg vozača kombija optužnica tereti za komercijalno raspačavanje droge i za neopreznu vožnju. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,