Srijeda, 17. Avgusta 2022.
Tuzlanski.ba logo

Komandant Azova nakon pokolja zarobljenih Azovaca: ‘Putine, osvetit ćemo ti se!’

Preuzmite sliku

“Već otkrivamo imena egzekutora i organizatora egzekucije ratnih zarobljenika. Već raspolažemo preliminarnim informacijama, ali još uvijek nismo spremni objaviti detalje”, rekao je v.d. komandanta Azova
 
Vršitelj dužnosti komandanta pukovnije Azov obratio se javnosti nakon što su pripadnici trupe ubijeni jučer u zatvoru proruskih separatista. Napad je to za koji se međusobno optužuju Rusija i Ukrajina, piše 24sata.hr

Azov je na svom Telegramu objavio izjavu svog v.d. komandanta Mikite Nadtočija u kojoj govori o ”masovnom ubistvu ukrajinskih ratnih zarobljenika u selu Olenivka u privremeno okupiranom teritoriju regije Donjeck’‘.

“Napad u Olenivki smatramo činom javne egzekucije. Rusija ga je počinila jer zna da je nitko neće kazniti. Navikli su na činjenicu da ih nitko ne drži odgovornima, čak ni za otvoreno kršenje zakona, pravila i običaja rata. Zato ćemo se mi, Azov, Ukrajina kao država i cijeli civilizirani svijet boriti za to da Rusija zapamti ovo jednom za svagda”, poručio je Nadtoči.


“Već otkrivamo imena egzekutora i organizatora egzekucije ratnih zarobljenika. Već raspolažemo preliminarnim informacijama, ali još uvijek nismo spremni objaviti detalje. Naći ćemo ih gdje god da jesu – u okupiranim dijelovima Ukrajine, u Rusiji ili nekoj trećoj zemlji. Ukrajina će kao država osigurati pošteno suđenje i kaznu“, rekao je Nadtoči.

“24 sata su lagali o ukrajinskoj vojsci, a danas su potvrdili svoj zločin objavom vlastite ambasade. Želim podsjetiti Putina, koji je osobno odgovoran za ovaj zločin, da se u kući obješenog ne razgovara o užetu. Putine, bit ćeš kažnjen, zajedno sa svojim šakalima i ambasadama. Sa svim certifikatima i pečatima, presudom Međunarodnog suda”, rekao je v.d. komandanta Azova.

“Lažno carstvo barbara bit će uništeno. Rusija misli da je ubila Azov, da ga je pogubila. Ali Azov je sada cijela Ukrajina. Svaki Ukrajinac će osvetiti svakog od naše mučene i ubijene braće“, rekao je Nadtoči.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,