Subota, 13. Avgusta 2022.
Tuzlanski.ba logo

Johnson: Da je Putin žena, mislim da se ne bi upustio u ludi, mačo rat

Preuzmite sliku

Boris Johnson tvrdi da Vladimir Putin ne bi napao Ukrajinu da je žena i vjeruje da je rat “savršen primjer toksične muškosti”.

U intervjuu njemačkim medijima nakon summita G7 u Schloss Elmau, britanski premijer je naveo spol ruskog predsjednika kao faktor koji doprinosi sukobu.

Johnson je za televizijsku kuću ZDF rekao: “Da je Putin žena, što očito nije, da jest, stvarno mislim da se ne bi upustio u ludi, mačo rat invazije i nasilja na način na koji je. “Ako želite savršen primjer toksične muškosti, to je ono što on radi u Ukrajini.”

Izjava dolazi nakon što su zapadni čelnici završili trodnevni summit G7 u južnoj Njemačkoj obećavši da će povećati ekonomske i političke troškove Putina i njegovog režima ruskog rata u Ukrajini.

Johnson je otad otputovao u Madrid na summit NATO-a zajedno s ministricom vanjskih poslova Liz Truss.

Britanska vojna prisutnost u Estoniji bit će pojačana jer NATO dramatično eskalira svoju sposobnost da odgovori Rusiji. Čelnici 30-članog saveza dogovorit će bližu suradnju i značajno povećati broj vojnika u visokoj pripravnosti. Savez planira imati 300.000 vojnika u visokoj pripravnosti – u odnosu na sadašnjih 40.000 – a Ujedinjeno Kraljevstvo će doprinjeti snagama na kopnu, zraku i moru “novom modelu snaga”, prenosi The Guardian.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,