Četvrtak, 17. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Iznajmio automobile u Njemačkoj pa ih prodao u BiH

Preuzmite sliku

Sud u Munchenu osudio je državljanina BiH (58) na 29 mjeseci zatvora jer je u BiH prodao dva automobila, koja je prethodno iznajmio u rent-a-car agenciji u Njemačkoj, piše njemački Merkur.

On je 2014. godine, uzeo u zajam „mercedes sprinter“ vrijedan 31.000 eura, koji je prodao u BiH. Svega pola godine kasnije, od rent-a-car agencije u Njemačkoj iznajmio je „BMW X1“, čija je vrijednost 40.000 eura. Ovaj automobil je, također, prodao u BiH, prenosi Radio Sarajevo.

Ovaj prevarant se pred sudom branio iskazom da mu je život bio u opasnosti zbog dugova zelenašima u BiH. Navodno je od njih uzeo kredit od 12.000 KM s mjesečnom kamatom od 10 posto. Mislio je da otplatio dug ukradenim „mercedosom“ i počeo se baviti poslom s kožom. Onda je iznajmio “BMW X1”, otišao u nabavku robe u BiH kada su, prema njegovim riječima, zelenaši zatražili još novca. Uzeli su mu ključeve automobila i ponovo zaprijetili.

Možda bi njegova priča i imala osnovu da nije već osuđivan zbog prevara s rent-a-car automobilima, prvi put 2003. godine u Munchenu, a onda dva puta u Austriji. On je najavio žalbu na kaznu zatvora od 29 mjeseci.

Za ovim BiH državljaninom je raspisana međunarodna tjeralica koja je rezultirala prošlogodišnjim uhićenjem u BiH. Vlasti su prevaranta isporučile Njemačkoj. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje