Subota, 4. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Izmislila rak jajnika i na prevaru skupila više od 100.000 KM

Preuzmite sliku

Varajući donatore, govorila je o dijagnozi raka jajnika, naknadnoj operaciji i iscrpljujućoj hemoterapiji

Žena koja je izmislila rak jajnika i prikupila više od 45.000 funti (nešto više od 100.000 KM) donacije na platformi GoFundMe od 600 donatora, osuđena je zbog toga na dvije godine i devet mjeseci zatvora.

Nicole, inače majka, je proglašena krivom za prevaru, jer je donirani novac za izmišljenu bolest trošila novac na putovanja, šoping, odmore u Barceloni i Rimu, kockanje i kupovinu mjesta u loži na stadionu Tottenham Hotspura.

Za potrebe svoje prevare, Nicole Elkabbas (42) je napravila i fotografiju na kojoj leži u bolničkom krevetu. A, ta fotografija zapravo je nastala nakon što joj je operisana žučna kesica.

Varajući donatore, govorila je o dijagnozi raka jajnika, naknadnoj operaciji i iscrpljujućoj hemoterapiji.

  • Tokom suđenja negirala je krivično djelo, a njena odbrana je tvrdila da je ona zapravo vjerovala da ima rak i da je ovisnik o kockanju.

    Nakon izricanja presude u srijedu, glasnogovornica platforme “GoFundMe” izjavila je:

    “Sve donacije vraćene su 2019. kada su pokrenute optužbe za zloupotrebu. Zloupotrebe računa su manje od 0,1 posto svih aktivnosti na GoFundMe-u, u vrlo rijetkim slučajevima kada dođe do zloupotrebe, vraćamo donacije. To znači da nema nikakvog rizika za donatore”.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje