Utorak, 9. Avgusta 2022.
Tuzlanski.ba logo

Iz masovne grobnice u Buči ekshumirana tijela 46 ubijenih civila

Preuzmite sliku

Iz masovne grobnice u ukrajinskom gradu Biči, nadomak Kijeva, ekshumirala su tijela 46 civila ubijenih tokom nedavnog masakra u jeku rata između Rusije i Ukrajine, javlja Anadolu Agency (AA).

Već treći dan traje ekshumacija posmrtnih ostataka ubijenih civila iz masovne grobnice koja je otkrivena u dvorištu Crkve svetog Andrije u Buči.

Prema informacijama koje su iz Instituta sudske medicine dali reporteru AA, 46 leševa pronađenih u grobnici numerisano je i poslato nadležnom centru na DNK analizu, gdje se očekuje identifikacija i istraga o njihovom stradanju. Nadležni su naveli da su žrtve uglavnom mlade osobe i ljudi srednjih godina te da će se ekshumacije nastaviti i sutra. Pažnju javnosti su privukli tragovi metaka na glavi i koljenima leševa izvađenih iz masovne grobnice.

Rusija je rat u Ukrajini započela 28. februara, a potom je okupirala nekoliko gradova, uključujući i Buču. Nakon nedavnog povlačenja ruskih snaga iz Buče, javnost je zgrožena snimcima na kojim se vide brojne civilne žrtve u razorenom gradiću koji je od Kijeva udaljen 15-ak kilometara.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,