Utorak, 20. Oktobra 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Italija zatvorila granice za BiH i još 12 zemalja

Na listi Ministarstva zdravlja nalaze se još Armenija, Bahrein, Bangladeš, Brazil, Čile, Kuvajt, Sjeverna Makedonija, Moldavija, Oman, Panama, Peru, Dominikanska Republika

Italija je danas zabranila ulazak državljanima 13 zemalja, među kojima je i Bosna i Hercegovina, a u kojima je zabilježen veliki broj zaraženih koronavirusom.

Na listi Ministarstva zdravlja nalaze se Armenija, Bahrein, Bangladeš, Brazil, Čile, Kuvajt, Sjeverna Makedonija, Moldavija, Oman, Panama, Peru, Dominikanska Republika i BiH.

Italijanski ministar zdravlja Roberto Speranza rekao je da zabrana obuhvata svakog ko je boravio ili putovao kroz navedene države u proteklih 14 dana. Putnici iz ostalih država izvan EU i Šengenske zone mogu doći u Italiju, ali moraju provesti 14 dana u karantinu.

– Širom svijeta pandemija je u najakutnijoj fazi. Ne možemo zanemariti žrtvovanja Italijana u proteklih nekoliko mjeseci – naglasio je Speranza.

Italija je među najteže pogođenim evropskim država koronavirusa. U toj zemlji registrovano je skoro 35.000 umrlih. (Hina)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,