Srijeda, 5. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Italija u šoku: Snimao selfie pored žene koju je udario voz (FOTO)

Preuzmite sliku

Kad je Kanađanku na sjeveru Italije udario voz i teško je ozlijedio, spasilačke su službe odmah stigle na mjesto događaja. Međutim, dok su pružali pomoć žrtvi nesreće, primijetili su mladića koji je s njima u pozadini pravio selfie čime je, naravno, izazvao bijes javnosti.

Možda događaj ne bi tako eskalirao da cijelu scenu nije zabilježio fotograf koji se požalio: ‘Potpuno smo izgubili osjećaj za moral.’ Policija je uhvatila mladića i odmah ga natjerala da pobriše fotografiju, prenosi Jutarnji.hr.

Mlada Kanađanka je prebačena u bolnicu i morali su joj zbog težine ozljeda amputirati nogu.

Mladić koji se slikao s teškom nesrećom u pozadini na željezničkoj stanici u Piacenzi, nalazi se pod istragom, no na teret mu se ne može staviti nikakvo krivično djelo. Nije počinio zločin.
Ipak, njegov je postupak uzrujao javnost i našao se na naslovnicama svih velikih dnevnih novina u Italiji, kao i na društvenim mrežama.

  • Corriere della Sera piše kako se čini da je oblikovao slovo ‘v’ prstima (victory = pobjeda) dok je drugom rukom slikao. La Stampa piše o ‘raku koji izjeda internet’. Radijski voditelj Nicola Savino rekao je slušateljima da ljudska rasa ‘galopira prema istrebljenju’. Jedan korisnik Twittera jednostavno je napisao: ‘Ništa me više ne može iznenaditi.’

    Nepoznato je kako je došlo do nesreće u kojoj je stradala mlada žena. Navodno se automatski sistem za otvaranja vrata u vozu pokvario pa je žena pala na prugu na pogrešnu stranu, no to nije potvrđeno. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

       
    Ključne riječi: , ,