Četvrtak, 23. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Italija: Korona virus odnio treću žrtvu, zatvorene škole, police trgovina prazne

Preuzmite sliku

Starija žena koja je bolovala od raka, a zarazila se korona virusom umrla je u Italiji, saopćile su vlasti u nedjelju, pa se tako broj umrlih penje na tri u toj zemlji koja ima 149 zaraženih.

Treći smrtni slučaj je “starija žena primljena u bolnicu u Cremi, blizu Cremone, u Lombardiji, prije nekoliko dana, čiji su nalazi pretraga pokazali da je zaražena korona virusom”, rekao je na presskonferenciji u Milanu povjerenik za zdravstvo u pokrajini Lombardiji Giulio Gallera, prenosi Hina.

Dodao je da je žena primljena “na onkologiju u teškom stanju”.

Na odvojenoj presskonferenciji čelnik civilne zaštite Angelo Borrelli rekao je da Italija, najteže pogođena evropska zemlja, ima 149 zaraženih, ne računajući troje umrlih, među kojima je “110 zaraženih u Lombardiji (okolica Milana), 21 u Venetu (okolina Venecije), 9 u Emiliji Romagni i 2 u Laciju (Rim)”, pri čemu je dvoje potonjih zaraženo izvan Italije.

“Pedeset petero ih je hospitalizovano sa simptomima, 25 je na intenzivnom liječenju, 19 je u izolaciji a 27 je pod nadzorom”, dodao je.

Svih troje umrlih od korona virusa bili su starije osobe koje su bolovale od drugih bolesti.

Prvi smrtni slučaj u Italiji bio je penzionisani 78-godišnji zidar iz okolice Padove, u Venetu, koji je umro 21. februara.

Druga žrtva je bila 77-godišnjakinja koja je pronađena mrtva u svom domu 22. februara u Casalpusterlengu, blizu Codogna. Virus je otkriven testiranjem nakon smrti. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,