Utorak, 22. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Istanbul: Zaplijenjeni satovi u vrijednosti oko 52 miliona eura (FOTO)

Preuzmite sliku

U saradnji sa Obavještajnom direkcijom, pripadnici turske granične policije u Istanbulu zaplijenili su više hiljada satova poznatih svjetskih brendova i ukupne vrijednosti od 170 miliona lira (51,63 miliona eura), javlja Anadolu Agency (AA).

Ministarstvo trgovine i granica Republike Turske saopćilo je da su pripadnici Odjela za borbu protiv krijumčarenja pri graničnoj policiji i obavještajnoj službi pratili dolazak sumnjivog kontejnera koji je jedna firma namjeravala iz inozemstva uvesti u Tursku.

Tajnom akcijom je praćena procedura prijema kontejnera u luci Ambarli u Istanbulu, a potom je izvršen uvid u carinske i poreske papire u kojima je navedeno da firma u kontejneru iz inozemstva uvozi 1.200 bušilica za papir.

Naknadnom inspekcijom i pregledom u kontejneru je pronađeno 28.660 ručnih, 175 zidnih satova, te 3.800 kutija za satove.

Svi pronađeni primjerci su bili orginalni proizvodi svjetski poznatih brendova ukupne tržišne vrijednosti od 170 miliona lira, odnosno oko 51,63 miliona eura.

Policija je zaplijenila krijumčarene satove, a tužilaštvo je podiglo optužnice protiv osam osoba osumnjičenih da su učestvovali u pokušaju krijumčarenja.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,