Četvrtak, 1. Juna 2023.
Tuzlanski.ba logo

Interpol uhapsio visokog službenika albanske vlade: Sumnja se da je opljačkao Benzemu

Preuzmite sliku

Španjolski AS donosi pomalo nevjerojatnu vijest. Visokorangiranog člana albanske vlade uhapsila je albanska policija u operaciji koju koordinira Interpol nakon istrage suda u La Coruñi.

Alfred Prodani (41) uhapšen je u gradu Laçu i trebao bi biti izručen Španjolskoj kako bi mu se sudilo za navodnu nasilnu pljačku u desecima domova u Španjolskoj, uključujući i onu Karima Benzeme.

Francuski napadač postao je žrtvom napada 27. februara 2019. dok je igrao Clásico protiv Barcelone na Santiago Bernabéuu. Bilo je to polufinale španjolskog kupa, a nakon posljednjeg zvižduka Benzema je dobio informaciju da se u njegovom domu dogodila nasilna pljačka. Prema navodima vlasti, iza ovog zločina je navodno stajao Prodani, koji je također optužen za 40 drugih pljački u Španjolskoj od 2013. godine.

Optuženi je vladin službenik koji je godinama bio direktor javnog poduzeća za vodu u Kurbinu, a na to mjesto je došao zbog svojih veza s albanskom socijalističkom vladom. “On krade od Benzeme i oni ga postave za direktora. Ako uspije opljačkati Messija, oni će ga postaviti za ministra”, rekao je Kreshnik Spahiu, čelnik nacionalističke stranke Crveno-crni savez.

Hapšenje, s “uvjerljivim” dokazima i bez “granične pogreške” prema albanskoj štampi, dolazi tri godine nakon što je bivši ministar zemlje izravno optužio Prodanija da je kriv za pljačke. Sali Berisha je još 2019. uvjeravao da je optuženi opljačkao Benzeminu kuću sa saučesnikom, ali je Prodani odbio takve navode. Ukupno ga se sumnjiči za 40-ak krađa širom Španjolske. (Index.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje