Ponedjeljak, 23. Maja 2022.
Tuzlanski.ba logo

Influencerice novo pojačanje u ruskoj ratnoj propagandi: Odjevene kao medicinske sestre ispraćaju agresora u rat

Preuzmite sliku

Odjevene u uniforme medicinskih sestara, pozirale su kraj tenka i pozvale mlade u Rusiji da se i sami priključe vojsci i krenu u rat

Ruske influencerice novo su pojačanje u ruskoj ratnoj propagandi – upravo su one, odjevene u vintage/retro uniforme medicinskih sestara, pozirale kraj tenkova u regiji Lugansk u istočnoj Ukrajini, a fotografijama su se pohvalile na ruskoj društvenoj mreži VK, ali i Instagramu.

Sve do jedne sa smiješkom na licu, “sestre za pobjedu” stoje uz bok vojnicima Vladimira Putina i ponosno pokazuju oznaku “Z” na svojoj odjeći, slovo koje promiče brutalnu invaziju na Ukrajinu.

  • Iz objava na internetu da se zaključiti kako su neke od njih žene i djevojke vojnika koji se bore u Ukrajini, piše Daily Mail. Za pravoslavni Uskrs donijele su im kolače, a družina je zajedno zapjevala i prigodnu pjesmu kojom pokušavaju uvjeriti mlade ljude u Rusiji da se i sami priključe vojsci i krenu u rat.

    Među influencericama na fotografijama je i Aljona Bojko, koja ima više od 30.000 pratitelja na TikToku i Instagramu. Njezina propagandna poruka vojnicima bila je: “Najvažnije je ne odustati sad, morate biti jači uprkos svim preprekama. Proći će i ova teška vremena, sve će biti u redu”.

  • “Sestre za pobjedu” također su i Violetta Moskalenko (19), manekenka koja koja je sudjelovala na Sedmici mode u Lugansku i ima više od 3.000 pratitelja na Instagramu, sudionica takmičenja ljepote Maria Okorokova, glumica Anastasia Čepurova, studentica medicine Valeria Rusina te pedijatrica Sofia Vorobjrova (23). S njima je i Anastasia Migal (20), advokatska pripravnica te prvakinja u bacanju kugle i diska.

    – U šest godina osvojila sam 54 medalje i 70 diploma, no čeka me još puno pobjeda – kaže. (Jutarnji.hr)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje