Subota, 25. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Identifikovan napadač iz Brisela, policija istražuju motive

Preuzmite sliku

Belgijska policija za borbu protiv terorizma istražuje motive osumnjičenog bombaša samoubice, kojeg su ubili vojnici koji čuvaju željezničku stanicu u Briselu nakon što je izazvao eksploziju u kojoj niko nije povređen.

Televizija VTM prenijela je, pozivajući se na belgijskog ministra unutrašnjih poslova Jan Jambona, da su istražitelji identifikovali osumnjičenog, ali nisu još objavili njegovo ime.

Belgijska policija saopštila je sinoć da su poslije male eksplozije vojnici na centralnoj željezničkoj stanici u Briselu “neutralisali jednu osobu” koja je, kako javljaju belgijski mediji, bila opasana pojasom sa eksplozivom.

Belgijsko tužilaštvo navelo je da eksploziju koju je na željezničkoj stanici u Briselu izazvao osumnjičeni muškarac tretira kao teroristički napad.

“To se smatra terorističkim napadom”, rekao je tužilac Erick van der Sipte na konferenciji za novinare ispred stanice u Briselu, ali je odbio da komentariše navode svjedoka da je napadač uzvikivao islamističke slogane prije nego što je aktivirao, kako kažu svjedoci, jednu od dvije naprave iz svog prtljaga.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,