Petak, 7. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Hrvatska: Policija došla da prekine ‘korona party’, gađali ih flašama

Preuzmite sliku

Policija je u Brnazama kod Sinja upala na žurku na kojoj je bilo 300 osoba, nakon čega je došlo do nereda.

Iz splitsko-dalmatinske policijske uprave navode da su dobili prijavu o kršenju epidemioloških mjera te narušavanju javnog reda i mira, a po izlasku na teren u objektu je zatečeno oko 300 osoba.

“Ubrzo nakon što su ušli u objekat policajce je napalo nekoliko osoba koje su ih počele gađati flašama pa je pozvana interventna policija”, kažu u splitsko-dalmatinskoj policiji.

I dok policija još sprovodi kriminalističko istraživanje kako bi utvrdile sve protivpravne aktivnosti u ovom slučaju, a postoji i snimak sa sinoćnje žurke u Brnazama.

Žurka je održana u jednom objektu u kojem se ne živi a koji se nalazi na osami, blizu polja, na takozvanoj Meljači. Objekat u kojem se okupila masa ljudi bio je opremljen i disko svjetlima.

Unutra je bilo oko 300 ljudi, a parkirano je bilo 100 automobila, prenose hrvatski mediji.

“Jedan policijski službenik i 25-godišnjakinja koja se nalazila među okupljenima povrijeđeni su u glavu, te im je pružena pomoć u Hitnoj službi u Sinju, gdje su im utvrđene lakše povrede. Pronađen je 20-godišnji vlasnik objekta koji se dovodi u vezu s organizovanjem ovog okupljanja te je uhapšen i doveden u službene prostorije policije”, navodi se iz policije.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje