Utorak, 28. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Haos u Parizu: Napad čekićem na policiju kod čuvene katedrale, napadač ranjen

Preuzmite sliku

Kako javlja reporter televizije “B92” iz Pariza, policajci su pucali u napadača naoružanog čekićem” ispred čuvene katedrale Notr Dam i ranili ga, te je izdato je upozorenje građanima da ne prilaze tom dijelu grada.

Ministar unutrašnjih poslova Francuske Zerar Kolomb izjavio je da je napadač na policajca ispred katedrale Notr Dam prije napada viknuo “Ovo je za Siriju”.

Kolomb je rekao i da je u ličnim dokumentima napadača pisalo da je student iz Alžira.

Incident se dogodio ispred čuvene katedrale kada je nepoznati muškarac čekićem krenuo da napadne policajca i kada se nije zaustavio ni poslije upozorenja drugih policajaca, koji su pucali na njega i ranili ga u predjelu grudi, prenosi Reuters.

Tužilaštvo je odmah pokrenulo anti-terorističku istragu.

Kako se navodi, naoružani kordoni policije mogu se vidjeti oko mjesta gdje se dogodio incident, a policija je naredila građanima da se drže dalje od tog mjesta.

“Situacija je pod kontrolom, jedan policajac je lakše povrijedjen, napadač je neutralisan i prebačen u bolnicu”, objavila je policija na Twitteru.

Agencija AP prenosi da je nakoliko stotina ljudi koji su se zadesili u katedrali za vrijeme incidenta i ostala unutra, a neki od svjedoka kažu da su se u vrijeme napada čula tri pucnja i turisti koji bježe na sve strane.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,