Utorak, 22. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Grčka: Potvrđen prvi slučaj zaraze koronavirusom među migrantima

Preuzmite sliku

U Grčkoj je potvrđen prvi slučaj zaraze koronavirusom među migrantima koji borave u kampovima u toj zemlji, javlja Anadolu Agency (AA).

Ured za migracije i azil u Grčkoj saopćila je da je na testu na koronavirus pozitivna bila migrantica koja se prije dva dana porodila u jednoj bolnici u Atini.

U saopćenju se navodi da je riječ o migrantici porijeklom iz Afrike koja boravi u kampu Ritsona kod Atine.

Iz Ureda dalje navode da još nije poznato da li je migrantica zaražena tokom hospitalizacije u bolnici, a u narednim danima će testu na koronavirus biti podvrgnuto i njeno novorođenče.

Uporedo s tim, pozitivan na testu na koronavirus bio je i jedan grčki vojnik na otoku Chiosu (Sakiz) koji je dom ponajvećem broju migranata u Grčkoj.

Koronavirus se krajem prošle godine pojavio u kineskom gradu Wuhanu, a Svjetska zdravstvena organizacija (SZO) je 11. marta ove godine proglasila globalnu pandemiju COVID-19.

Prema podacima Univerziteta Johns Hopkins u svijetu je koronavirusom zaraženo više od 809.000 ljudi. Od posljedica zaraze umrlo je više od 39.000 oboljelih, a izliječeno je 172.800 zaraženih osoba. U Grčkoj je zaraženo 1.212 osoba, a umrlo je 43 oboljelih. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,