Srijeda, 25. Maja 2022.
Tuzlanski.ba logo

Govor tijela Vladimira Putina podstakao glasine da ima Parkinsonovu bolest: Hvata se za sto i lupka nogom

Preuzmite sliku

Snimak Vladimira Putina  kako se hvata za sto, savija se i uzastopno lupka nogom podstaklo je glasine da ima Parkinsonovu bolest.

Izgledao je “slab i jedva da se može držati uspravno” dok je izdavao naređenja u vezi s invazijom na Mariupolj. Izgledao je rastreseno i bolno dok je Sergeju Šojguu čitao naređenja, piše Mirror.

Zapadne obavještajne službe vjeruju da Putin nije zdrav čovjek usred široko rasprostranjenih spekulacija da je patio od teške bolesti kada je započeo rat u Ukrajini. Parkinsonova je najnovija teorija koja slijedi drugu da se borio protiv raka štitne žlijezde. Putin nije pokazao svoju uobičajenu bravuru u svom posljednjem pojavljivanju, što je bila jedna od najšokantnijih epizoda do sada, prenosi Tuzlanski.ba

Na video snimku koji je zabilježio događaj vidi se ostarjeli vođa Kremlja kako je utonuo u svoju stolicu i lupkao objema nogama tokom 12-minutnog sastanka. Pojavio se naduvenog lica i sve vrijeme se držao za ugao stola s trzajućim palcem na vrhu. Međutim, ruski zvaničnici su negirali da nešto nije u redu sa Putinom koji će u oktobru proslaviti svoj 70. rođendan.

Stručnjak za govor tijela objasnio je da sposoban predsjednik “ne bi morao da se drži poduprt s rukom ispruženom za polugu” i “obje noge postavljene na tlo”.

Profesor Erik Bucy, sa Teksaškog tehničkog univerziteta, rekao je za Sun Online:

“To je zapanjujuće oslabljen Putin u poređenju sa čovjekom kojeg smo vidjeli prije nekoliko godina. Ovo nije portret zdravog Putina, već portret koji izgleda sve slabašniji i jedva u stanju da se drži uspravno za malim konferencijskim stolom.”

Profesor Bucy je uporedio izgled sa slabim držanjem Richarda Nixona tokom predsjedničke debate protiv JFK-a 1960. godine kada se oporavljao od povrede koljena. Stručnjak je također primijetio Putinove “prilično tanke” noge i “naduto” lice – što bi moglo ukazivati ​​na to da gubi težinu ili gubi mišiće zbog nepotvrđene bolesti.  Putin također izgleda izbjegava kontakt očima sa Šojguom koji izgleda kao čovjek koji je uplašen, neugodan i bez samopouzdanja, dodao je.

Profesor Univerziteta u Arkanzasu Patrick Stewart ponovio je svoje komentare o Putinovom tapkanju nogom i sugerisao da je to “curenje” jer je političar pokušavao da kontroliše ono što bi moglo biti nehotično kretanje.

Dugo se sugerisalo da Vladimir Putin krije zdravstvene probleme od svojih ljudi. Raniji izvještaji tvrdili su da je 69-godišnjaka nadgledao specijalista za rak štitne žlijezde među “starijim i senilnim osobama” po imenu Jevgenij Selivanov. Hirurg iz Centralne kliničke bolnice u Moskvi je najmanje 35 puta dopremljen avionom da vidi Putina u crnomorsko odmaralište Soči.

Vladimir Putin predsjedava sastankom Vijeća sigurnosti putem telekonferencijskog poziva izvan Moskve i čini se da je Putin sveo javne nastupe na minimum uz još jedan nedavni sastanak uključujući telekonferencijski razgovor sa Vijećem sigurnosti u martu Visoke ličnosti iz Australije, Kanade, Novog Zelanda, Ujedinjenog Kraljevstva i SAD-a također su iznijele teorije da Putin boluje od raka i da je liječenje promijenilo ravnotežu njegovog uma.

Dok su terapeuti nedavno sugerisali da je njegova odluka da izbjegava gotovo svaki kontakt od početka pandemije dovela do “znakova psihoze i poremećaja ličnosti”. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,