Petak, 12. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Glumac Mark Hamill poslao Ukrajini preko 500 dronova: Oni su oči na nebu

Preuzmite sliku

Glumac Mark Hamill, najpoznatiji po ulozi Lukea Skywalkera iz Ratova zvijezda, pomogao je u prikupljanju financijskih sredstava te u Ukrajinu poslao najmanje 500 dronova.

“Jednostavno je, Ukrajini trebaju dronovi. Oni definiraju ishod rata, štite zemlju, ljude, prate granicu. Oni su oči na nebu”, kazao je za Bloomberg i dodao da je šokiran prikupljenim sredstvima.

“Obavještavaju me o tome dva ili tri puta sedmično javili su mi da su, otkako je platforma počela s radom, primili preko 500 dronova”, rekao je Hamill, koji je ambasador projekta UNITED24 Vojske dronova, pokrenutog prošlog mjeseca.

Projekt pomaže Ukrajincima da dođu do dronova, ali i da poprave one koje imaju. Preko platforme se osigurava i obuka za upravljanje dronovima.

“U ovoj dugoj i nepoštenoj borbi Ukrajina treba stalnu potporu. Zato mi je bila čast kada me predsjednik Zelenski pitao da budem ambasador“, rekao je Hamill i dodao da sa sigurnošću zna da Ukrajinci trebaju dronove da zaštite svoju zemlju, slobodu i vrijednosti cijelog demokratskog svijeta.

“Sada je najbolje vrijeme da se svi ujedine i pomognu Ukrajini da se suprotstavi u ratu sa zlim carstvom”, kazao je glumac. (index.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,