Srijeda, 25. Maja 2022.
Tuzlanski.ba logo

Gastarbajter: Zašto Njemačka nije najbolja država za život?

Preuzmite sliku

Dino Klepo, Jablaničanin koji već dugi niz godina živi i radi u Njemačkoj, u internet zajednici poznatiji kao Gastarbajter, savjetuje i informira sve one koji su došli u Njemačku, ili se tek spremaju doći u ovu zemlju, o načinu života, pravnim procedurama, pronalasku i zadržavanju posla, te mnogim drugim servisnim informacijama, a koje mnogima olakšavaju svakodnevnicu.

Putem svog YouTube kanala, Facebook grupe i svog Facebook profila on skoro četiri godine pomaže brojnim Bosancima i Hercegovcima, ali i ljudima iz Hrvatske, Srbije…

Na svom YouTube kanalu ima više od 30 hiljada pratioca, a Facebook grupa Gastarbajter više od 125.000 članova. Članovi grupe od njega svakodnevno traže pomoć i savjete vezane za posao, prijavu, vizu, stanove, porez i tome slično, a on uvijek za njih pronađe vremena.

U jednom od svojih posljednjih video zapisa koje je objavio na YouTube kanalu govorio je o tome zbog čega po njegovom mišljenju Njemačka nije najbolja država za život.

Njegovi pratioci u komentarima su navodili kako se uglavnom slažu sa njegovim stavom i mišljenjem. Opširnije pogledajte u video prilogu.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,