Srijeda, 4. Oktobra 2023.
Tuzlanski.ba logo

Frizer iz Engleske smislio originalan način da stane u kraj brzoj vožnji u svojoj ulici

Preuzmite sliku

Paul Johnson (51), otac troje djece iz Northwicha u Velikoj Britaniji, smislio je neobičan način borbe protiv nesavjesnih vozača na putevima, piše Daily Mail.

Tokom pauze, Paul je izašao iz frizerskog salona gdje radi na ulicu i uperio fen u automobile. Iako je u početku bila šala, Johnson tvrdi da ga je reakcija vozača iznenadila i da sada sa vremena na vrijeme sa svojim “radarom” izlazi na put.

„Dosta mi je divljaka koji jure mojom ulicom. Uzeo sam reflektujući prsluk iz auta, fen i izašao na ulicu da ih sredim. Ne biste vjerovali, ali upalilo je, vozači ne samo da su usporavali, već i zaustavljali automobile ispred mog radara“, rekao je Johnson za Daily Mail.

A kada shvate o čemu se radi, vozači počnu da trube ili prasnu u smijeh jer ne mogu da vjeruju kakvu im je foru Paul “prodao”.

„Priča se brzo proširila gradom, mnogi su me zvali i tražili da dođem u njihovu ulicu sa lažnim radarom da izmjerim brzinu. Naravno, ne mislim da ovo radim stalno, ali, sudeći po reakcijama ljudi, svima nam je dobro došlo malo zafrkancije. Usput sam napravio dobru reklamu za svoj frizerski salon”, zaključuje Johnson.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje