Utorak, 28. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Francuska ratna mornarica zaplijenila 670 kg heroina u Indijskom okeanu

Preuzmite sliku

Francuska ratna mornarica koja djeluje u sastavu Borbene skupine 150 koja u Indijskom oceanu suzbija krijumčarenje kojim se financira terorizam, zaplijenila je u četvrtak 670 kg heroina na jedrenjaku u Arapskom moru, priopćile su francuske oružane snage.

– Ovom rekordnom zapljenom zadan je težak udarac financiranju terorizma”, izrazila je zadovoljstvo na Twitteru francuska ministrica obrane Florence Parly.

– Protuzračna fregata Cassard bila je u Arapskom moru u sastavu Borbene skupine 150. Zaustavila je jedrenjak koji je plovio bez oznake matične luke i pristupila provjeri – dodaju iz glavnog stožera.

Borbena skupina 150, jedan od triju stupova pomorske koalicije pod američkim zapovjedništvom, zadužena je za suzbijanje međunarodnog terorizma i ilegalnu trgovinu kojom se on financira u Crvenom moru i u velikom dijelu Indijskog oceana.

Borbena skupina 151 je zadužen za borbu s gusarima u Adenskom zaljevu, a 152 za sigurnost u Perzijskom zaljevu.

Cassard koji je 5. studenog 2018. isplovio iz Toulona, na jugu Francuske, sa 240 članova posade, već tri mjeseca djeluje u Perzijskom zaljevu i u Indijskom oceanu, prenosi Al Jazeera.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje