Petak, 9. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Filmska potjera: Policija jurila braću iz Srbije, pokušali opljačkati zlataru u Mađarskoj

Preuzmite sliku

Dvojici državljana Srbije, starih 46 i 37 godina, Okružni sud u Debrecinu u Mađarskoj odredio je mjesec dana pritvora nakon saslušanja, a zbog pokušaja oružane pljačke zlatare u Ulici Hatvan, koja se dogodila 27. januara

Zanimljivo je da su Srbi uhapšeni zbog izazivanja saobraćajne nezgode istog dana, ali da se tek nakon hapšenja javila sumnja da su baš oni pokušali da opljačkaju zlataru!

Čitava drama dogodila se 27. januara oko 10 časova, kada su u zlataru ušli brat i sestra.

– Riječ je o starijem bratu koji je, navodno, sa sestrom ušao kao kupac. Dok su oni gledali nakit, u zlataru je ušao i mlađi brat i u tom trenutku iz torbe izvadio predmet koji je ličio na pištolj. Preplašeni vlasnik zlatare u početku nije pružao otpor. Rekao je razbojnicima da uzmu šta žele – navodi mađarski portal Civishir.hu.

Prema njihovom pisanju bez obzira na to što vlasnik zlatare nije pružao otpor, razbojnici su u jednom trenutku postali nasilni.

– Jedan od razbojnika ga je udario pesnicom i nastavio sa udarcima, dok je drugi zlato stavljao u sportsku torbu. U jednom trenutku vlasnik se suprotstavio i počeo da uzvraća udarce. Razbojnici, očigledno zbog otpora, ali i vremena koje su proveli u zlatari, odlučili da pobjegnu, ostavljajući ranac sa plijenom u radnji i sve u njemu. U rancu je policija kasnije pronašla pištolj, užad, kao i gasni pištolj – piše pomenuti portal.

Oni dodaju da su razbojnici izletjeli iz zlatare i pobjegli kolima. Vlasnik je prijavio pljačku, a nedugo potom počela je policijska potjera za žutim vozilom. U narednom periodu policija je krenula u potragu za vozilom žute boje koje se kretalo velikom brzinom i izazvalo više nezgoda.

– Prilikom potjere, žuti automobil, u želji da naglo skrene, udara u parkirana vozila i tu se zaustavlja. Dvojica muškaraca izašla su iz vozila i pješke pokušala da pobjegnu. I jednog i drugog ubrzo je savladala policija. U prvom trenutku niko nije mogao da poveže da je riječ o razbojnicima koji su pokušali da opljačkaju zlataru, jer kod njih ništa nije pronađeno. Međutim kasnije se došlo do sumnje da je ranac koji je pronađen u zlatari njihov – piše ovaj mađarski mediji.

Prema njihovim riječima sumnja se da su Srbi ovu pljačku planirali mjesec dana, s obzirom na to da je stariji brat već osuđivan za slična djela. Čak je bio i deportovan iz Mađarske.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,