Ponedjeljak, 14. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Evropa dobila novu prijestolnicu grijeha: Jeftin alkohol, partyji do jutra, pješčane plaže, vojska prostitutki…

Preuzmite sliku

Britanci željni razuzdanih partya te uživanja u drogi, piću i prostitutkama sve više putuju u bugarsko ljetovalište Sunčev breg, a The Sun piše da bi to mjesto moglo zamijeniti španjolsko ljetovalište Magaluf, dosadašnju omiljenu destinaciju partijanera iz cijele Evrope.

Sunčev breg nalazi se na obali Crnog mora, a već je sada poznat po živahnom noćnom životu i zabavnim sadržajima na vodi. Više od 281 hiljadu Britanaca 2017. je godine posjetilo Bugarsku, s tim da je većina njih otišla u Sunčev breg.

Britanci koji su kao sezonci radili u dekadentnom balkanskom ljetovalištu rekli su da su tamo vidjeli nevjerojatne stvari – masovnu golotinju, tučnjave na javnim površinama i ekscese pod utjecajem alkohola. Naime, u Sunčevom Bregu pola litre piva košta manje od jedne funte, a par može večerati i popiti bocu vina za 20 funti.

  • “Vidio sam ljude koji su zaspali u klubovima i na stvarno čudnim mjestima. Znao sam vidjeti i kako ljudi lome i iščašuju gleženjeve jer bosi hodaju po ulicama. Neki bi se i porezali na staklo”, rekao je 23-godišnji John Magliton. “Klub u kojem sam ja radio dopuštao je ljudima da goli plešu pa su ti isti znali padati sa stolova i šankova, što je dosta čudno, ali je dio ‘ponude’. Ta slogan mu je: ‘Jedino mjesto gdje goli možete plesati na šanku’. Jedne minute normalno plešete u klubu, a druge vidite da su muškarci i žene potpuno goli.”

    Sunčev breg sagrađen je namjenski i prepun je noćnih klubova, kockarnica, restorana i kafića, koji su raspoređeni po glavnoj ulici mjesta, a klubovi posjetiteljima nude tulume s pjenom i bojama te cjelonoćne rave zabave.

  • Kako piše Jutarnji.hr, Ljetovalište su ove godine pohodili brojni seksualni djelatnici koji su htjeli zaraditi na britanskim turistima. Naime, prostitucija je u Bugarskoj legalna, ali je zabranjen njezin organizirani oblik, kao što su bordeli i svodništvo. Vjeruje se, međutim, da prostitucija svejedno povezana s bugarskim zločinačkim podzemljem. Ministarstvo vanjskih poslova Velike Britanije upozorilo je sve Britance koji ovog ljeta planiraju posjetiti prostitutke da pripaze.

  • “Zaprimili smo brojne dopise o pljačkama i fizičkim napadima na britanske državljane koje su izvele prostitutke i njihovi čuvari”, stoji u upozorenju. “Zaobiđite parkirališta, plaže i loše osvijetljenih mjesta. Turisti su se često našli na udaru striptiz klubova koji su im izdavali prevelike račune i prijetili nasiljem ako ih ne podmire.”

    Bugarske su se vlasti prije dvije godine počele boriti protiv bučnih alkoholiziranih turista, a policija učestalo vrši racije u noćnim klubovima i na muzičkim festivalima. Neki su klubovi nakon intervencija snaga sigurnosti čak i zatvoreni.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje