Nedjelja, 26. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Erdogan: U narednim danima novi raspored normalizacije mjera

Preuzmite sliku

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan najavio je da će uskoro biti objavljen raspored normalizacije u zemlji kad su u pitanju mjere uvedene u cilju suzbijanja širenja novog koronavirusa, javlja Anadolu Agency (AA).

“Prioritet predstojećeg sastanka vlade bit će raspored normalizacije (pandemijskih mjera) od 17. maja, koji će uskoro biti objavljen”, izjavio je Erdogan koji je videokonferencijom imao susret s mladima iz svih turskih provincija.

Kako je kazao, pridaje veliku važnost susretima s mladima i druženju s njima.

“Naš novi kalendar normalizacije, koji započinje od 17. maja, najavit ćemo u narednim danima. Ovo će biti jedna od najvažnijih tačaka dnevnog reda našeg prvog sastanka vlade. Ovaj kalendar će uključivati ​​proces otvaranja škola”, rekao je Erdogan.

Istakao je da trenutno postoji ozbiljan pad broja umrlih od posljedica zaraze koronavirusom.

“Naravno, to pokazuje da mjere koje smo poduzeli počinju davati rezultate. Vrlo je ozbiljan pad broja slučajeva. To pokazuje da postižemo rezultate”, naglasio je Erdogan.

Prema njegovim riječima, odgovornost i obaveze rastu kada se vidi da su se žrtve i potlačeni u svijetu okrenuli ka Turskoj.

Govoreći o napretku Turske i postignućima Erdogan je kazao i da je Turska trenutno glavni izvoznik u oblasti odbrambene industrije.”Ne uvoz, već izvoz. Sada svu municiju za svoje bespilotne borbene letjelice pravimo u Turskoj”, pojasnio je Erdogan.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,