Petak, 18. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Erdogan: Svaki napad na porodicu smatramo prijetnjom opstanku društva, naša dužnost je štititi žene

Preuzmite sliku

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan izjavio je danas kako se u toj zemlji svaki napad na porodicu smatra direktnom prijetnjom opstanku društva.

U sjedištu vladajuće Stranke pravde i razvoja (AK Parti) u Ankari obilježena je 86. godišnjica sticanja prava žena da biraju i budu birane u Turskoj, a prisutnim se obratio i turski predsjednik Erdogan.

– Niko nije ničije vlasništvo, pa tako ni žene nisu ničija svojina i neprihvatljiv je bilo kakav nemoralan odnos prema njima – poručio je Erdogan.

Turski predsjednik Erdogan je kazao da su žene u toj zemlji zaštićene od nasilja, a da ih je isto tako neophodno štititi i od terorističkih organizacija koje ih kidnapuju i odvode u kampove u planinama.

– Naša dužnost je da stanemo nasuprot svakoga ko ugrožava prava žena – poručio je Erdogan.

On je dalje kazao da žene treba štititi i od različitih vrsta diskriminacije sa kojima se suočavaju zbog vjerske pripadnosti ili načina odijevanja.

Turski predsjednik također je poručio da Turska neće dozvoliti igrarije onih koji promocijom običaja i manifestacija, koje nemaju veze sa turskom kulturom i religijom, žele ugroziti stabilnost porodice. (Anadolija)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje