Petak, 24. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Erdogan komentarisao zabranu Holandije: Kukavice i fašisti

Preuzmite sliku

Predsjednik Republike Tursek Recep Tayyip Erdogan komentarisao je holandsko povlačenje odluke za slijetanje turskom ministru Cavusoglu, te poručio kako to rade kukavice, ostaci nacizma i fašisti.

Erdogan se u obraćanju okupljenim građanima u istanbulskoj četvrti Bagcilar, osvrnuo i oštro reagovao na današnju odluku Vlade Holandije.

“Vi, koliko god želite, zabranite let našem ministru vanjskih poslova, ali vidjet ćemo kako će vaš avion letiti u Tursku.

Naravno, ovdje govorim o diplomatiji, a ne o putovanju građana. To ćemo razmatrati na taj način”, rekao je Erdogan, te dodao: “Oni niti znaju šta je politika, ni diplomatija. Kako su samo plašljivi i kukavice. Oni su ostaci nacizma, oni su fašisti. Znajte to.”

Vlada Holandije povukla je dozvolu za slijetanje ministru vanjskih poslova Republike Turske Mevlutu Cavusogluu, a kao razlog je navela “sigurnost” i “javnu sigurnost”.

Cavusoglu je ranije izjavio kako će u slučaju da Holandija povuće dozvolu za slijetanje, sankcije Turske na ekonomskom i političkom planu biti vrlo teške. Cavusoglu je planirao večeras održati govor u zgradi glavnog konzulata Turske u Rotterdamu. (Anadolija)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,