Srijeda, 29. Novembra 2023.
Tuzlanski.ba logo

Dva tijela pronađena u ruševinama zgrade koja se srušila u Marseilleu

Preuzmite sliku

Dva tijela pronađena su u ruševinama zgrade koja se srušila u Marseilleu nakon velike eksplozije, saopćile su francuske vlasti rano jutros, dok spasilačke ekipe rade na pronalasku još najmanje šest osoba za kojima se još uvijek traga.

Tijela su izvučena otprilike 24 sata nakon što se srušila zgrada od četiri sprata poslije eksplozije u lučkom gradu na Mediteranu, prenosi AFP.

Ekipe hitne službe nastavile su s operacijama spašavanja od nedjelje navečer do ranih jutarnjih sati ponedjeljka uz pomoć dizalice i svjetala, ali su napori otežani zbog vatre, što je vatrogascima otežalo angažovanje pasa tragača.

– S obzirom na poteškoće sa kojima se susrećemo, izvlačenje tijela s mjesta nesreće će potrajati – rekla je vatrogasna služba u kratkom saopćenju najavljujući da su tijela pronađena.

Nakon urušavanja zgrade a prije nego što su tijela pronađena, lokalni tužilac Dominique Laurens rekao je novinarima da osam ljudi “nije odgovaralo na telefonske pozive”.

Pet osoba iz susjednih zgrada zadobilo je lakše ozljede u eksploziji i urušavanju koje se dogodilo oko 12:40 ujutro u nedjelju.

– Večeras su bol i tuga veliki – rekao je gradonačelnik Marseillea Benoit Payan. (Foto: Twitter)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje