Subota, 1. Aprila 2023.
Tuzlanski.ba logo

Djevojčicu iz ruševina iskopali golim rukama: “Sigurna si, molim te, nemoj se bojati!”

Preuzmite sliku

Snimak spašavanja curice iz ruševina nastala je u Siriji, u Jindiresu, a objavile su je Bijele kacige. Bila je jako preplašena, ruševinama zatrpana do pasa, no spasioci su za Reuters rekli kako nije teško povrijeđena.

Tvoj otac je ovdje, nemoj se bojati. Noor, molim te, pogledaj me ovdje. Razgovaraj sa svojim ocem. Vidiš! Evo tvog oca. Razgovaraj s ocem. Hvala Bogu, sigurna si! Hvala Bogu, sigurna si! – uzbuđen jer ju je pronašao živu govori djevojčici njen spasitelj.

Video pogledajte OVDJE.

Kopao je rukama oko nje mičući krhotine i prašinu s njenog lica pokušavajući je ohrabriti i utješiti. Snimak je nastao u Siriji, u Jindiresu, a objavile su ga Bijele kacige.

  • Djevojčica je samo preplašeno gledala, nemoćna da bilo šta odgovori. Bila je zatrpana do pasa, no spasitelji su za Reuters rekli kako nije teško povrijeđena.

    Situacija u Siriji i Turskoj je vrlo teška, a spasiteljima otežava i izrazito hladno vrijeme koje je zahvatilo to područje. Spašavateljima je svaka minuta dragocjena, hiljade ljudi rukama kopa po ruševinama, organiziraju se ljudski lanci kako bi što efikasnije prebacivali kante materijala s ruševina.

    Broj umrlih premašio je 5000, od toga je u Siriji preminulo oko 1600 ljudi. (24sata.hr)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje